A biogazdálkodás az egyik lehetséges út, amely az agrárium előtt áll. A hagyományos gazdálkodásról való áttérés komoly költségekkel járhat – de most jelentős állami támogatás igényelhető hozzá!
A VP4-11.1.1.-11.2.1.-21 kódszámú, Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása felhívás keretében most Ön is vissza nem térítendő támogatásra lehet jogosult.
A Bio Garancia Kft. segít Önnek a pályázati feltételekben előírt bio tanúsítvány megszerzésében.

Térjen át biogazdálkodásra most állami támogatással! A Bio Garancia Kft. segít ennek megvalósításában.Miért fontos áttérni biogazdálkodásra?

A fenntartható élelmiszertermelés, a termőtalaj és a biodiverzitás megőrzése a jövő generációk számára mindannyiunk közös érdeke. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, az állam minden eddiginél nagyobb támogatást nyújt a biogazdálkodásra való akár részleges áttéréshez.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 40 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 3.000 db.


Miért írták ki a pályázatot?

Az Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása felhívás célja:

- a környezet megóvása,
- a biológiai sokféleség fenntartása és növelése,
- a természetes önszabályozó folyamatok erősítése,
- a talaj biológiai állapotának védelme és javítása,
- a növényvédőszerek szakszerűtlen használatából és a helytelen tápanyag-gazdálkodásból eredő kedvezőtlen környezeti hatások csökkentése
- és az élelmiszerbiztonság garantálása.

A támogatás célja egyrészt a konvencionális területek ökológiai művelés alá vonásának ösztönzése, másrészt az ökológiai művelésbe vont területeken a gazdálkodási mód fenntartása.


Miért a Bio Garancia Kft. az Ön partnere?

ISO 17065 szabvány szerint működő, akkreditált ellenőrző- és tanúsító szervezet vagyunk. Tevékenységünk a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH), illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felügyelete alatt áll.

A Bio Garancia Kft. több mint 20 éve partnere az ökológiai gazdálkodóknak. Nemzetközi háttérrel és jelentős szaktudással segíti az agrárvállalkozókat tanúsítási szolgáltatásokkal.

Cégünk elsősorban az EU bio rendeletnek és a hazai bio rendeletnek való megfelelést ellenőrzi, mely területen több mint 2 évtizedes szakmai tudással rendelkezik, de emellett olyan tanúsítványok megszerzésében is tudunk segíteni, melyek segíthetik termékei hazai és nemzetközi piacon történő értékesítését (Naturland, Demeter, BioSuisse, Bio Austria, Biocyclic Vegan). Mindezt versenyképes árakkal, rugalmas és ügyfélközpontú hozzáállással, online és telefonos ügyintézéssel biztosítjuk ügyfeleink részére.

Díjszabásunk online elérhető, transzparens, nincs hűségidő, nincsenek rejtett költségek, sőt, díjazási rendszerünk által jutalmazzuk a minket továbbajánló ügyfeleinket. Regisztráljon a rendszerünkben ide kattintva még ma!  


A pályázat keretösszege jelentős, 40 milliárd forint. A pályázott támogatás lehívásának egyik feltétele, hogy, rendelkeznie kell egy ökológiai tanúsító szervezettel kötött érvényes szerződéssel, illetve bio tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy Ön valóban biogazdálkodást folytat. Ebben vagyunk mi az Ön partnerei!


Bejelentkezéssel, díjszabással, adminisztrációval kapcsolatos kérdések: +36 1 336 0533, feltételrendszerrel kapcsolatos, szakmai kérések: +36 70 489 1075


Mezőgazdaság férfi kosár

Európa egyik legnagyobb bio tanúsító cégcsoportjának tagjaként, több mint 20 éves hazai tapasztalattal a hátunk mögött segítjük Önt az átállásban.


A pályázat főbb adatai


Felhívás neve:    VP4-11.1.1.-11.2.1.-21 kódszámú, Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása.     
Támogatási időszak:    2022. január 1-től 2024. december 31-ig.    
Pályázat keretösszege:    40 milliárd forint.    
Támogatás feltétele:    Legalább a kötelezettségvállalás teljes időtartama alatt ökológiai gazdálkodás minősítési előírásainak megfelelő gazdálkodás folytatása szántó-, gyep-, ültetvény földhasználati kategóriában, az átállás alatt levő és az átállt területeknél egyaránt.    
Minimális támogatható területnagyság:    A támogatással érintett terület minden földhasználati kategória esetében minimum 1 ha. A támogatással érintett tábla minimális mérete 0,25 ha.    

További információkat és a teljes pályázati felhívás anyagát ide kattintva olvashatja el.  

NAK kézikönyve a támogatási kérelem benyújtásához itt érhető el.