Mezőgazdasági üzemek fenntarthatósági értékelése

Mezőgazdasági üzemek fenntarthatósági értékelése

A Research Institute of Organic Agriculture (FiBL) a világ egyik vezető kutatóintézete az ökológiai gazdálkodás területén. Kutató intézetei Svájcban, Németországban, Ausztriában, és Franciaországban vannak, valamint van egy képviselete Brüsszelben (FiBL Europe). A FiBL erőssége az interdiszciplináris kutatás, a gazdálkodókkal és az élelmiszeriparral közösen kifejlesztett újítások, megoldás-orientált fejlesztési projektek, illetve a gyors tudásátadás a kutatásból a gyakorlatba.

Fogyasztói előnyök

A SMART a holisztikus fenntarthatósági analízis, illetve a mezőgazdasági- és élelmiszeripari vállalatok innovatív eszköze, mely a globálisan elismert SAFA irányelveken alapszik. A FiBL kutatóintézeteiben tevékenykedő fenntarthatósági szakemberek fejlesztették ki, több, mint 60 fő, más intézményekben dolgozó mezőgazdasági szakember bevonásával, amely magában foglal egy rendkívül hatékony adatbázist, valamint egy tudományosan megalapozott értékelési módszertant, kiterjedt indikátor készlettel. A SMART átláthatóságot teremt az agrár-beszállítók fenntarthatósági teljesítménye terén és lehetővé teszi a benchmarking-ot, illetve a hiteles kommunikációt az agrár-élelmiszer szektorban tevékenykedők számára.

Alapelvek

A SMART tudományosan megalapozott: a metodikát és az indikátor rendszert a FiBL szakértői-, valamint más nemzetközi intézmények több éven keresztül fejlesztették ki, és folyamatosan fejlesztik még ma is a legutóbbi tudományos eredményeknek megfelelően. A SMART alapvetően a FAO nemzetközileg elismert SAFA irányelvein alapszik, de a legjobb eredmény érdekében több más rendszer iránymutatásait is figyelembe vették a fejlesztők (például GRI, ENSZ Global Compact, ISO 26000, SA8000, ILO sztenderdek, Economy for the Common Good).

A SMART tevékenysége átlátható: az értékelési módszer és az indikátorok tudományos publikációkban kerültek publikálásra. Az ügyfelek számára készített átfogó fenntarthatósági jelentés részletes és megindokolt értékelést tartalmaz a legfontosabb indikátorok eredményéről.

A SMART egy módszer és eszköz a fenntarthatósági értékeléshez, nem pedig egy sztenderd / tanúsítvány.

Weboldal

Link

Feltételrendszer

Link

Kapcsolattartó

Dóra Mészáros Dóra Mészáros

Ügyvezetés
+36-1/336-0533
d.meszaros@bio-garancia.hu