Bio ellenőrzés és bio tanúsítás

Az Easy-Cert Cégcsoport tagjaként segítjük a gazdálkodókat és az élelmiszeriparban dolgozó cégeket a fenntartható termelési módszerek bevezetésében és ezáltal piaci pozíciójuk megerősítésében. Szolgáltatásaink között megtalálható az EU bio ellenőrzés és tanúsítás, valamint más magán védjegyek ellenőrzése és tanúsítása, továbbá minőségbiztosítási szabványok ellenőrzése is.Termékkategória kiválasztása


Az ikonokra kattintva bővebben tájékozódhat szolgáltatásainkról.


Nem találja a keresett szolgáltatást?Jelenleg nincs betölthető állásunk

Itt feliratkozhat hírlevelünkre vagy elolvashatja korábbi hírleveleinket.


Mi a menete a bejelentkezésnek?
Olvasson tovább
Mi a menete a szervezetváltásnak, átjelentkezésnek?
Olvasson tovább
Mikortól kell betartanom a szabályokat?
Olvasson tovább
Ökológiai vagy bio? Mi a helyes megnevezés, mit írhatok a termékre?
Olvasson tovább
Minden területemet be kell vonni ellenőrzés alá?
Olvasson tovább
Mit jelent a párhuzamosság?
Olvasson tovább
Van lehetőségem mégis a párhuzamosság fenntartására?
Olvasson tovább
Mikor jelölhetem a termékeket ökológiaiként?
Olvasson tovább
Miben más a bio művelés a hagyományoshoz képest?
Olvasson tovább
Honnan tudhatom, hogy egy tápanyagutánpótló szer, növényvédőszer, termék felhasználható-e a technológia során?
Olvasson tovább
Milyen szaporítóanyagot kell használnom?
Olvasson tovább
A területemet évek óta a bio elveknek megfelelően művelem, de csak most szeretnék bejelentkezni. Lehet hamarabb bio a gazdaság?
Olvasson tovább
Az átállási termékemet értékesíthetem bioként?
Olvasson tovább
Minden bio termékemet bioként kell eladnom?
Olvasson tovább
Hogy kell jelölni a terméket?
Olvasson tovább
Ha termelőként bio szilvám van, és feldolgozom, eladhatom bio lekvárnak?
Olvasson tovább
Tartalmazhat konvencionális összetevőt egy feldolgozott termék?
Olvasson tovább
Hány alkalommal és mikor várható az ellenőrzés?
Olvasson tovább
Milyen adminisztrációs kötelezettségem van a gazdaságban?
Olvasson tovább
Milyen adminisztrációs kötelezettségem van a Bio Garancia felé?
Olvasson tovább
Hogy zajlik az ellenőrzés, mivel kell előkészülnöm?
Olvasson tovább
A növényvédelmi kezeléseimet a szomszédom végezné a saját permetezőjével. Ez lehetséges?
Olvasson tovább
Mikor kell fizetnem?
Olvasson tovább
Mikor és hogy kapok tanúsítványt? Mennyi időre szól?
Olvasson tovább
Hol érhető el?
Olvasson tovább
Honnan tájékozódhatok a bio tevékenységhez kapcsolódó szabályokról?
Olvasson tovább
Mik az éves feladataim a Bio Garancia Kft. szerződött ügyfeleként?
Olvasson tovább
Hogyan írhatom alá a dokumentumokat hitelesen elektronikusan?
Olvasson továbbEU bio ellenőrzés és bio tanúsítás folyamata

A Bio Garancia Kft. gyors és szakszerű tanúsítási szolgáltatása révén előmozdítja az ökológiai gazdálkodók fenntartható fejlődését. Cégünk 20 éves tapasztalattal és nemzetközi háttérrel rendelkezik, melynek köszönhetően folyamatosan növekszik ügyfélkörünk. Legfőbb feladatunk megvizsgálni, hogy az ökológiai termékeket az EU bio rendelet előírásainak megfelelően állították elő, a terület megválasztásától kezdve egészen a polcokra kerülésig. 

Miután felvette velünk a kapcsolatot, tájékoztatjuk az ökológiai gazdálkodással, feldolgozással, forgalmazással kapcsolatos információkról. Ha megtörtént a bejelentkezés a bio rendszerbe és megkötötte velünk a szerződést, a szerződéskötés napjától meg kell felelnie az EU bio rendelet szabályainak. Az év során feljegyzéseket kell vezetnie a gazdálkodásáról, feldolgozásról, forgalmazásról, valamint bizonyos adatokat jelentenie szükséges felénk. Az éves teendőkről honlapunkon is olvashat, de kollégáink is szívesen tájékoztatják. 

A hatályos bio rendeleteknek történő megfelelést egy kétlépcsős folyamatban, az ellenőrzés és tanúsítás során vizsgáljuk. Ellenőrünk évente egyszer előre egyeztetett időpontban ellenőrzi az üzemet. A megállapításokról jegyzőkönyvet készít és meghatározza a termékek aktuális státuszát. Az éves főellenőrzésen kívül szúrópróbára is sor kerülhet. Amennyiben az ellenőrzés során a vonatkozó jogszabályi előírásoktól való eltérés kerül megállapításra, határidőt szabunk, ameddig az előírt javítóintézkedéseket szükséges elvégezni. Magas kockázati kategóriába sorolt üzemek (kockázatértékelés alapján) vagy megalapozott gyanú esetén mintavétel történhet. 

Az ellenőr által készített jegyzőkönyvet egy tanúsítónk az EU bio ellenőrzés és tanúsítás szabályai szerint átvizsgálja. Jóváhagyja a státuszt és az intézkedéseket, de ha szükséges, módosítja az ellenőr által megfogalmazott javaslatokat. Ebben az esetben a jegyzőkönyvet a tanúsító módosítja és megküldi az ügyfélnek. Az ellenőrzési jegyzőkönyv tartalmával szemben az ügyfél 14 napon belül írásbeli kifogással élhet, ellenkező esetben az elfogadottnak minősül. Amennyiben a jelentés alapján az üzem működése megfelel az előírásoknak, cégünk kiállítja a minősítő tanúsítványt. A tanúsítvány a kiállítást követő év utáni január végéig érvényes, és igazolja, hogy az érintett gazdaság megfelel a vonatkozó uniós és hazai rendeletek előírásainak. A dokumentumon felsorolásra kerül valamennyi, az üzemből származó termék a hozzá tartozó megfelelő státusszal. 

Amennyiben az ellenőrzési és/vagy tanúsítási költségek nem kerülnek kiegyenlítésre, a tanúsítványt nem áll módunkban kiállítani. 

A kiállított tanúsítványaink elérhetőek az EASY-CERT tanúsítványkereső platformunkon, mely közvetlen hozzáférést tesz lehetővé ügyfeleink számára tanúsítványaikhoz és termékeik státuszához. Az EASY-CERT platformnak köszönhetően a vevők biztosak lehetnek benne, hogy a megvásárolt termék megfelelő státuszú jelöléssel rendelkezik.